Voorkomen is beter dan genezen

Veel mensen merken het niet als hun tandvlees (gingiva) ontstoken is, want dat voelt men niet.

Sommige ontstekingen gaan verder en dan ontaardt een eenvoudig ontstoken tandvlees (gingivitis) in een vergevorderde ontsteking van de tandkassen (parodontitis).

Daarbij treedt verval op van het botweefsel rond de tanden en kiezen en van de vezels waarmee ze vast zitten.Daarbij verliezen uiteindelijk de tanden en kiezen hun houvast; hierdoor gaan eerder dan nodig is tanden en kiezen verloren.


De laatste jaren wordt er heel veel onderzoek gedaan naar de relatie van de mondgezondheid (met name de parodontitis) en de rest van het lichaam. Het staat vast dat er een relatie bestaat tussen parodontitis en diverse andere aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, hart- en herseninfarcten, diabetes, longontstekingen, vroeggeboorte en auto-immuunziektes zoals bijvoorbeeld reuma.

Conclusie: een goede mondhygiëne draagt bij aan een goede en betere gezondheid!


Vaak zijn mensen zich niet bewust van hun manier van poetsen of poetsen zelfs te hard!

Daarom is het van groot belang om eerst een duidelijke uitleg te geven aan een patiënt waarom iets niet goed is in zijn/ haar mond.

De behandeling wordt hierdoor specifiek op de persoon afgestemd.

Wanneer u regelmatig naar de mondhygiënist gaat (2 a 3x per jaar) voorkomt u tand en mondproblemen en behoud u een mooie lach!


Bel of stuur een bericht naar 06 24600515 (of via onze contactpagina)